PRIVACY- EN COOKIEVERKLARING WORK LIFE BALANCE

Wat goed dat je dit document leest!
Dit is namelijk de privacy- en cookieverklaring van Work Life Balance.

Work Life Balance is een eenmanszaak. Beate Thiele is als eigenaar verbonden aan dit bedrijf.

Work Life Balance heeft een website, namelijk www.beatethiele.com

Work Life Balance hecht zeer veel waarde aan de bescherming van je persoonsgegevens. Work Life Balance is daarom zo transparant mogelijk.

Het doel van deze privacyverklaring

In deze privacyverklaring informeert Work Life Balance je zo simpel mogelijk hoe Work Life Balance je persoonsgegevens gebruikt en kan verwerken. Daarmee geeft Work Life Balance ook aan dat Work Life Balance voldoet aan de verplichtingen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming als ook aan de Telecommunicatiewet (toekomstige e-privacyverordening). 

Work Life Balance respecteert de privacy van alle cliënten, betrokkenen en ook bezoekers van de website. De persoonlijke informatie die Work Life Balance van je ontvangt, wordt vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld en goed beveiligd zodat dit niet zomaar in verkeerde handen kan vallen. 

Het komt echter wel voor dat Work Life Balance gegevens deelt met anderen,
omdat zij Work Life Balance ondersteunen in de bedrijfsvoering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een boekhouder of hostingpartij. Dit is toegestaan. Als deze partijen ook nog eens primair het doel hebben om persoonsgegevens te verwerken, dan worden er onderling goede afspraken over de verwerking gemaakt. 

Deze privacyverklaring is uitsluitend van toepassing op de diensten, producten en activiteiten van Work Life Balance. Wees je er dus van bewust dat Work Life Balance niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van eventuele genoemde andere organisaties op de website.

De Privacywaakhond van Nederland

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is de nationale toezichthouder (privacywaakhond) ter bescherming van je persoonsgegevens. Voor meer informatie over de AP, verwijst Work Life Balance je naar de website van de AP: https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

VERANTWOORDELIJKE VOOR DE VERWERKING

Beate Thiele
Passage 3 F 42
2042 KR ZANDVOORT 

KvK-nummer: 63674416
Website: www.beatethiele.com
E-mail: 
info@beatethiele.com

Voor vragen over de verwerking van je persoonsgegevens kun je contact met
Work Life Balance opnemen via bovenstaand e-mailadres.

PERSOONSGEGEVENS DIE WORK LIFE BALANCE VAN JE KAN VERWERKEN

 Work Life Balance kan de volgende persoonsgegevens van je verwerken,
afhankelijk van de situatie:

  1. Voornaam;
  2. Achternaam;
  3. Adresgegevens;
  4. Bedrijfsgegevens voor zover ze zijn terug te voeren zijn naar 1 persoon;
  5. Woonplaats;
  6. Telefoonnummer;
  7. E-mailadres;
  8. Foto;
  9. Video-testimonial;
  10. IP-adres;
  11. Gegevens over je surfgedrag op de website;
  12. Gegevens over je activiteiten op de website;
  13. Internetbrowser en apparaat type;
  14. Bankrekeningnummer;
  15. Social media accountnamen;
  16. Overige persoonsgegevens die je eventueel actief aan ons verstrekt;

 

BIJZONDERE EN/OF GEVOELIGE PERSOONSGEGEVENS

Work Life Balance kan bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van jou verwerken. Soms komen je medische gegevens of medicijngebruik mondeling ter sprake of deel je ze omdat je hiervoor toestemming hebt gegeven (gebaseerd op de wet BIG).
Of deel je jouw foto bij een review of maak je een video-testimonial. 

Kinderen
Work Life Balance heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Work Life Balance kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. We raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online- activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je ervan overtuigd bent dat Work Life Balance zonder die toestemming persoonlijke gegevens heeft verzameld over een minderjarige, neem dan contact met Work Life Balance op via info@beatethiele.com dan wordt de informatie verwijderd.

HOE KOMT WORK LIFE BALANCE AAN JE GEGEVENS?

De persoonsgegevens worden door jou aan Work Life Balance verstrekt via e-mail, telefoon, social media, Whatsapp of via het online contactformulier op de website.

WAAROM VERWERKT WORK LIFE BALANCE JE PERSOONSGEGEVENS?

Het verwerken van een persoonsgegeven mag niet zomaar. Hier moet Work Life Balance een doel voor hebben.

Work Life Balance kan bijvoorbeeld persoonsgegevens over je verwerken, doordat je bezoeker bent van de website van Work Life Balance. Of omdat jezelf je persoonsgegevens, bijvoorbeeld door het invullen van het online contactformulier of het inschrijven voor de nieuwsbrief, aan Work Life Balance verstrekt.

De doelen van de gegevensverwerking moeten bovendien gerechtvaardigd zijn. Daarvoor zijn er in de AVG zes grondslagen vastgesteld, namelijk:

  1. Het algemeen belang;
  2. Het gerechtvaardigd belang;
  3. Doel Grondslag
  4. Vitale belangen;
  5. Op basis van een overeenkomst;
  6. Op basis van een wettelijke plicht;
  7. Op basis van toestemming. 

Work Life Balance heeft zijn belang om je gegevens te verwerken, altijd afgewogen tegen je privacybelang en zal in alle gevallen niet meer gegevens verwerken dan noodzakelijk is om onderstaande doelen te bereiken.
Work Life Balance verwerkt dus alleen persoonsgegevens als dit volgens de wet
mag en alleen met de volgende doelen:

Doel Grondslag
1. Voor het afhandelen van je betaling;
Omdat dit noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst
2. Voor het verzenden van een nieuwsbrief en/of reclame en het gericht adverteren
Omdat je toestemming hiervoor hebt gegeven
3. Om contact met je te kunnen opnemen (bv. telefonisch, Zoom, Teams, Skype, Whatsapp, schriftelijk, e-mail), indien dit nodig is om de dienstverlening uit te kunnen voeren
Omdat dit noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst
4. Om je te informeren over nieuwe vergelijkbare diensten of eventuele wijzigingen van diensten
Gerechtvaardigd belang
5. Om producten of diensten te leveren;
Omdat dit noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst
6. Work Life Balance verwerkt ook persoonsgegevens als zij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die nodig zijn voor de belastingaangifte
Voor het uitvoeren of naleven van een wettelijke verplichting
7.Voor het verwerken van je reacties onder een blogpost op onze website of op een van de social media kanalen
Gerechtvaardigd belang
8. Voor het toepassen van direct marketing
Gerechtvaardigd belang
9. Voor het gericht toepassen van marketing en retargeting of Facebookpixel
Omdat je hiervoor (aan Facebook) toestemming hebt gegeven
10. Voor het kunnen plaatsen van je (video)testimonial
Omdat je hiervoor toestemming hebt gegeven

GEAUTOMATISEERDE BESLUITVORMING

Work Life Balance neemt nog geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die geen (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Denk aan dataprofilering via de nieuwsbrief of website om zoveel mogelijk relevante informatie te verzamelen zodat Work Life Balance gerichte marketing kan doen. Als dit verandert, zal dit in de privacyverklaring worden toegevoegd.

DEZE BEWAARTERMIJNEN GELDEN ER

 Work Life Balance zal je gegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk, om bovengenoemde doelen te realiseren. 

  1. Klantgegevens en betaalgegevens worden 7 jaar bewaard ten behoeve van onze wettelijke administratieplicht.
  2. Eventuele digitale of fysieke dossiers worden enkel bewaard zolang je traject loopt. 
  3. E-mailberichten, online contactformulieren, Whatsapp-berichten en privéberichten via social media worden 5 jaar bewaard aangezien dat de wettelijke verjaringstermijn is voor vorderingen tot schadevergoedingen en deze gegevens als bewijs kunnen dienen. 
  4. Testimonials op onze website en social mediakanalen worden pas verwijderd als je hier een verzoek voor indient. 
  5. Voor nieuwsbrieven zolang je zich weer uitschrijft hiervoor. 
  6. Bij Google Analytics 53 maanden.

JE GEGEVENS WORDEN BEPERKT GEDEELD MET DERDEN

Work Life Balance verkoopt of verhuurt allereerst je gegevens niet aan derden.

Je gegevens worden verder alleen met derden gedeeld als dit noodzakelijk is voor het bereiken van de doelen die in deze privacyverklaring zijn beschreven.

Met bedrijven die primair het doel hebben om persoonsgegevens te verwerken, en dit voor Work Life Balance doen, heeft Work Life Balance duidelijke afspraken gemaakt. Zo zorgt Work Life Balance ervoor dat deze partijen zij vertrouwelijk omgaan met je gegevens. Dit zijn hierin de uitgangspunten:

  • Deze derden gebruiken de gegevens alleen in overeenstemming met de instructies die Work Life Balance aan hen geeft, 
  • Zij gebruiken de gegevens niet voor eigen doeleinden; en 
  • Zij beveiligen de gegevens goed.
Dit zijn de derden waarmee Work Life Balance werkt
Je gegevens kunnen worden gedeeld met de volgende partijen, afhankelijk van de specifieke situatie:
  1. Hostingprovider van de website en e-mail; 
  2. Leverancier van website en e-mail software; 
  3. Telefoonprovider; 
  4. Boekhouder; 
  5. Webdesigner; 
  6. Marketeer; 
  7. Social media aanbieders; 
  8. Nieuwsbriefprovider; 
  9. Google Analytics voor het bijhouden van websitestatistieken; 
  10. Video/bel-software;
  11. Systemen voor analytische dataverzameling voor inzicht in bezoekersgedrag.

Je gegevens worden in principe niet gedeeld met derden, die gevestigd zijn in landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER).

JE RECHTEN

Je hebt het recht de persoonsgegevens die Work Life Balance van je verwerkt:

Daarnaast kunt je ons verzoeken de verwerking van je persoonsgegevens te beperken in het geval de gegevens niet juist zijn, de verwerking onnodig is of de verwerking onrechtmatig is.

Ook kun je bezwaar indienen tegen de verwerking van je persoonsgegevens.

Wanneer je dit wenst, zal Work Life Balance je persoonsgegevens naar je toesturen (dataportabiliteit), zodat je deze kunt overdragen aan een andere partij. Ook hiervoor kun je een verzoek bij ons indienen.

Tot slot kun je de toestemming die je aan ons hebt gegeven om je persoonsgegevens te verwerken, intrekken.

Tot slot hebt je de mogelijkheid een klacht over de gegevensverwerking door Work Life Balance in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Gestelde eisen aan het verzoek
Wil je gebruik maken van bovengenoemde rechten, stuur dan je verzoek per e-mail naar info@beatethiele.com

Work Life Balance vraagt bij alle verzoeken om een identificatie, zodat Work Life Balance zeker weet dat het verzoek door je is gedaan. Wanneer je een kopie van je identiteitsbewijs meestuurt, verzoekt Work Life Balance je de pasfoto, de strook met nummers onderaan je paspoort, het paspoortnummer en het Burgerservicenummer (BSN) zwart te maken. Dit is ter bescherming van je privacy, zodat niemand identiteitsfraude kan plegen met deze gegevens.

BEVEILIGING VAN JE PERSOONSGEGEVENS

Work Life Balance neemt de verwerking van je persoonsgegevens heel serieus en heeft daarom passende maatregelen genomen om misbruik, verlies en andere vormen van onrechtmatige verwerking zoveel als mogelijk te voorkomen. 

Het versleutelt verzenden van persoonsgegevens via de website (SSL), het draaien van back-ups, het maskeren van delen van IP-adressen, het gebruik van sterke wachtwoorden, inlogcodes en het regelmatig updaten van de website, zijn voorbeelden van deze maatregelen.

Als je vindt dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of als je aanwijzingen hebt dat je gegevens worden misbruikt, stuur je dan een e-mail naar info@beatethiele.com

COOKIES

Voor een zo goed mogelijke werking van de website, maakt Work Life Balance gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je eerste bezoek aan de website wordt opgeslagen in de browser van je computer, smartphone of tablet.

Wanneer je de website van Work Life Balance opnieuw bezoekt, kan de informatie die in de cookie is opgeslagen, teruggestuurd worden naar de website.
Door middel van cookies kan Work Life Balance ook zien hoe je de website gebruikt en hoe de website gebruiksvriendelijker kan worden gemaakt.

FUNCTIONELE COOKIES

 Door het plaatsen van functionele cookies, zorgt Work Life Balance ervoor dat je de website eenvoudiger kunt bezoeken. Je hoeft niet steeds dezelfde informatie in te voeren want je gebruikersvoorkeuren blijven bewaard. Voor het plaatsen van functionele cookies, is je toestemming niet nodig omdat deze weinig tot geen inbreuk maken op je privacy.

ANALYTISCHE COOKIES

Om inzicht te krijgen in het bezoekersaantal van onze website en de manier hoe bezoekers onze website gebruiken, maakt Work Life Balance gebruik van sidetracking. Via de website worden er analytische cookies geplaatst. Deze analytische cookies maken weinig inbreuk op je privacy omdat je IP-adres voor een deel wordt gemaskeerd.
Ook hiervoor hoeft Work Life Balance je geen toestemming te vragen.

SOCIAL MEDIA (BUTTONS)

Work Life Balance is ook actief op verschillende social media-kanalen. Wanneer je de social media pagina’s bezoekt of als je er commentaar op plaatst, kan Work Life Balance of ingeschakelde dienstverleners, gegevens over je gebruik verzamelen. In het bijzonder kan Work Life Balance gegevens verzamelen over door je geplaatste openbare posts over Work Life Balance. Deze gegevens verwerkt Work Life Balance om je gedrag en voorkeuren beter te begrijpen. 

Als je via social media communiceert met Work Life Balance, bijvoorbeeld als je commentaar plaatst, media uploadt, een boodschap verzendt of op een like knop klikt, kan Work Life Balance gegevens over je ontvangen, zoals je
(gebruikers)naam, woonplaats, e-mailadres en geslacht. Work Life Balance gebruikt die gegevens om zo goed mogelijk op je te reageren. 

Op de website van Work Life Balance zijn ook social media buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen op sociale netwerken als Facebook, LinkedIn, YouTube, Instagram. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van deze social media kanalen zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Work Life Balance heeft daar geen invloed op. Lees daarom de privacyverklaring van voorgaande social media (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met je (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door de social media-accounts opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.

Actueel nieuws
Vanwege de uitspraak door het Europese Hof in de zaak Schrems-II en het ongeldig verklaren van de ‘Privacy Shield principes’ is er geen sprake meer van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Het hof heeft verder bepaald dat het sluiten van modelcontracten een mogelijkheid is om persoonsgegevens te mogen doorgeven aan een verwerker buiten de EER. Facebook Ierland maakt gebruik van een dergelijk modelcontract. Persoonsgegevens van de Facebookprofielen van inwoners van de EU werden op de servers van haar moederbedrijf in de VS opgeslagen.

YouTube
Verder worden de YouTube-video’s van Work Life Balance embed op de website, maar deze worden in de privacy-modus geplaatst.

Facebook-pixel
Work Life Balance maakt gebruik van een zogenaamde “Facebook-pixel”. Dit is een dienst van het Amerikaanse bedrijf Facebook. Er wordt dan door Facebook een cookie geplaatst op onze website.

Work Life Balance gebruikt een Facebook pixel om:

  • De effectiviteit van advertenties te meten (te analyseren hoeveel procent van de mensen die een advertentie ziet de website bezoekt, zich aanmeldt voor de nieuwsbrief of een bestelling plaatst);
  • Vergelijkbare doelgroepen te maken die lijken op websitebezoekers om zo nieuwe klanten te werven die baat kunnen hebben bij het aanbod op de website;
  • Je uit te sluiten van advertenties als je je recent hebt aangemeld voor de nieuwsbrief, zodat je geen irrelevante advertenties te zien krijgt.

Via de link hieronder, kun je lezen je hoe je kunt instellen hoe Facebook je gegevens gebruikt om je advertenties te tonen en hoe je je kunt afmelden voor de weergave van op online interesse gebaseerde advertenties van Facebook:
https://www.facebook.com/policies/cookies/

Tijdens het bezoeken van onze website wordt een gebruikersprofiel opgebouwd. Facebook kan deze gegevens aan derden verschaffen als Facebook hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover er derden zijn die namens Facebook deze informatie verwerken. Facebook is zelf verantwoordelijk voor het verwerken van de gegevens en bepaalt dus bijvoorbeeld zelf hoe lang zij de gegevens bewaren, met welk doel en op welke grondslag. Facebook kent een eigen privacy-beleid, dat je hier kunt vinden: https://www.facebook.com/about/privacy/ 

Conversions API
Work Life Balance maakt gebruik van de Conversions API van Facebook. Met de Conversion API verzamelt Work Life Balance zelf data (gebeurtenissen en andere gegevens) zoals Facebook dat voorheen deed met de Facebook pixel. 

Work Life Balance kan de verzamelde data vanuit de eigen server versleuteld met Facebook delen. Dat komt, omdat het versleuteld delen van gegevens niet gebeurt via cookies, maar rechtstreeks vanuit de eigen server. 

Op deze manier werkt de Conversions API samen met de Facebook-pixel om de prestaties en de meting van Facebook-advertentiecampagnes te verbeteren en gegevens te tracken. Dit is volledig compatibel volgens de AVG-wetgeving. Er is geen sprake van cookies, maar van ‘overige technieken’.

Je wordt uiteraard hiervoor om toestemming gevraagd. Daarnaast hebt je een opt-out optie.

 

GOOGLE ANALYTICS

Work Life Balance wil graag weten hoe je als bezoeker gebruik maakt van de website. Work Life Balance is dan in staat om de website te optimaliseren. Hieronder leest je hoe dat in zijn werk gaat.

Via de website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Work Life Balance gebruikt deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Work Life Balance heeft hier geen invloed op. Work Life Balance staat Google toe de verkregen informatie te gebruiken voor andere Google-diensten, maar alleen nadat je hiervoor toestemming hebt gegeven via de website.

Vanwege de uitspraak door het Europese Hof in de zaak Schrems-II en het ongeldig verklaren van de ‘Privacy Shield principes’ is er geen sprake meer van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.
Het hof heeft verder bepaald dat het sluiten van modelcontracten een mogelijkheid is om persoonsgegevens te mogen doorgeven aan een verwerker buiten de EER.
Er wordt gezocht naar passende oplossingen voor Google Analytics. Mogelijk wordt er gebruik gemaakt van https://matomo.org

Heb je hier vragen over? Neem dan contact op via info@beatethiele.com

LINKS WEBSITES

Op onze website vind je links naar externe websites. Door op een link te klikken word je naar een website buiten de eigen website om geleid. Het kan zijn dat externe websites gebruik maken van cookies. Wij raden je aan de privacyverklaring van de betreffende website te lezen, om te weten hoe zij met je privacy omgaan.

UITSCHAKELEN EN VERWIJDEREN VAN COOKIES

Als je niet wilt dat Work Life Balance cookies gebruikt, dan kunt je via de browserinstellingen van je computer cookies uitschakelen en verwijderen. Je kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet geplaatst mogen worden. Tot slot kun jein de cookiemelding je keuze bepalen. Door het uitschakelen en/of verwijderen van cookies, kan het wel zijn dat onze website niet meer optimaal werkt.

WIJZIGEN EN PRIVACY- EN COOKIEVERKLARING

Deze privacy- en cookieverklaring is van 21 juli 2021. In het geval de werkwijze van Work Life Balance verandert, zijn wij genoodzaakt ook deze privacy- en cookieverklaring aan te passen. De nieuwe privacy- en cookieverklaring wordt altijd op onze website gepubliceerd.

Scroll naar top